Norske og nordiske gjester på Filmfest

Til Filmfest kommer flere norske og nordiske gjester:

Torsdag 28. februar kl 18.00 åpner Filmfest 2013 i Klingenberg Kino med Torun Lians filmatisering av Knut Hamsuns Victoria. Til åpningsvisningen kommer regissør Torun Lian sammen med forfatterens barnebarn Leif Hamsunog filmens produsenter Pancho Kohner og John M. Jacobsen.

Fredag 1. mars har Filmfest premiere på det moderne, svenske arbeiderklasseportrettet Spise sove dø, som nylig gjorde storeslem på Guldbagge-gallaen da den stakk av med fire av de gjeveste prisene (beste film, regi, manus og kvinnelige skuespiller). Til Filmfest og Oslo-premieren kommer filmens debuterende regissør Gabriela Pichler.

Lørdag 2. mars byr vi på førpremiere på Arild Østin Ommundsen sin nye filmEventyrand, som er en ”one man band”-produksjon hvor filmskaperen har returnert til et mindre format mer med i tråd med debuten Mongoland. Østin Ommundsen gjester Filmfest sammen med filmens hovedrolleinnehaver Silje Salomonsen.

Lørdag 2. mars er det også duket for eksklusiv nattkinovisning av den ambisiøse, amerikanske skrekkantologifilmen The ABCs of Death, hvor 26 nye og lovende regissører fra hele verden er tildelt hver sin bokstav i alfabetet og ordet ”død” som utgangspunkt. Blant disse er norske Thomas Cappelen Malling (Kommandør Treholt og Ninjatroppen), som har stått for bidraget H is for Hydro-Electric Diffusion. Han kommer til Filmfest sammen med Steinar Kaarstein, som har stått for de fantastiske maskene i filmen.

I vår nordiske seksjon viser Filmfest dessuten den islandske thrilleren Black’s Game, en fengende og realistisk skildring av Reykjaviks kriminelle underverden da byen mistet sin uskyld på det dopglade nittitallet. Etter visningen fredag 1. mars vil filmens regissør Oskar Thor Axelsson møte Filmfests publikum via Skype fra Los Angeles.

Leave a Comment